Tvedöra

Dimman låg denna morgon tät över Revingefältet, Torna Hällestad var helt omgärda av dimman. Tystnaden lägger sig med dimman, riksväg 11 var tyst, på håll kunde man höra någon ko från Revingefältet råma. En och annan flock med siskor drog över och visslade lite sorgset.

Körde ned till badet i Tvedöra, med nöd och näppe går det att känna igen. Det har nu tagits sand under ett par år och den gamla stranden är helt borta. Nu är det dock slut på sandbrytning, denna höst är den sista för alltid?!  De återställer nu vad som kan till allas trevnad och glädje, hoppas även att backsvalorna får sin beskärda del och kan häcka i sandbrinkarna nästa år. Några bilder från telefonen i väntan på att filmen från min Pentax 67 framkallas. 

Urprunglig strand i Tvedöra

Detta är kvar av den ursprungliga badstranden på södra sidan av Tvedöra.

stranden är nu borta

Här var den gamla stranden, den är inte kvar, det är nu dessutom djupt näst intill ända in till strandlinjen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.