Slår ett slag för en bra tidning, Fokus Forskning

Idag kom ett nytt nummer ut av Fokus Forskning. En helt nätbaserad tidning som ges ut av Lunds Universitet. Fokus i innehållet är som namnet antyder, forskning som bedrivs vid Lunds universitet. Tidningen är helt gratis och vänder sig till en bredare publik och kanske framför allt människor utanför universitet.

Du kan läsa tidningen på denna länk

I den period jag är just nu, mellan två jobb, är Fokus Forskning en fantastisk plats att få vara och jobba. Jag kommer att vara med och jobba på tidningen fram tills jag påbörjar mitt nya jobb, vilket just nu är osäkert vilket datum det blir.

Det kommer under detta året att komma ut ett flertal nummer, fler än vad som är vanligt. Till stor del är det på grund av Lunds universitets 350 års jubileum. Läs mer om jubileet på denna länk. Detta numret har temat ”Blir vår värld bättre?” , en fråga man kanske bör ställa sig med jämna mellanrum. Vi har det idag på många sätt och vis så bra som vi någonsin haft det, men kanske är utveckligen inte helt glasklar och pekar åt rätt håll i alla avseenden. Det är flera spännande artiklar under det temat.

Nästa nummer och en kommande bok

Nästa nummer kommer att handla om digitaliseringen av samhället. Numren som planeras komma ut framöver sammanfaller alla med 350års jubileets temaveckor. Läs mer om dessa veckor i denna länk. Nästa nummer av tidningen är beräknat att komma ut 6 april. Håll utkik.
Detta  arbete passar ju även mycket bra in på mitt projekt, att porträttera forskare i Sverige och i synnerhet vid Lunds universitet. Planen och förhoppningen är att det till slut skall bli en bok, mer om det längre fram.

Jag är på jakt efter att porträttera fler forskare, så många som det bara är möjligt. Vet ni någon som kanske skulle passa, eller är du själv kanske forskare. Hör av er, kommer med min gamla Hasselblad redo att ta bilder.

Ha det fint, våren är på väg. Bofink, sånglärka, talgoxe, rödhake och koltrast sjöng alla i dag då jag tog en sväng på norra kyrkogården i Lund. På fälten hemmavid så kunde man höra Tofsviporna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.