Intervju med Victor Hasselblad, mannen och kameran.

Ramlade över denna intervju med Victor Hasselblad, inspelad samma år jag är född. Det är kul att höra hur de titulerar varandra hur språket har evolverat under de närmare 50 år som passerat. Det är även kul att höra lite bakomliggande historia för en fantastisk kamera.

Det är en intervju gjord av Bengt Feltreich för TV.

Kan tilläggas att Victor Hasselblad även var en mycket hängiven ornitolog.  Hans intresse för detta  var säkert en bidragande och viktig anledning till att Hasselblad kameran kom till. Den var en riktigt smidig kamera jämfört med andra kameror på den tiden.

På bilden nedan är han ute i fält med en Graflex

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.