The Black Dog – släpper nytt

The Black Dog, en grupp jag lyssnat på i över 30 år. Lyssnandet har visserligen gått upp och ned, men med Spotify så är det nog en stadig uppgång skulle jag nog säga. Den senaste skivan ”Music for Photographers” är riktigt bra. I synnerhet om man som jag framför allt gillar deras musik, men dessutom gillar fotografi. De har här samlat sina ljudmattor, och bilder från sin hemstad, Sheffield. Musiken är en form av ambient, med vissa drag av Brian Eno, men i detta fallet ganska melankoliska slingor. Jag har lyssnat på denna från första till sista låt ett flertal gånger, den blir bara bättre. Titeln på det nya albumet kommer sig av att de fotograferat den egna hemstaden och även gett ut den i bokform.

De har med detta visat en annan sida av sitt skapande. Det kreativa går utanför musiken, det finns helt uppenbart ett annat, bredare intresse i deras skapande, boken är en dokumentation av Sheffield och dess arkitektur. Allt detta finns samlat i en fotobok som heter Brutal Sheffield. De har sedan satt ljud till detta, läs nedan vad de skriver själva:

We created Music For Photographers with two simple rules; to be void of human voices and that it should be played in full when visiting any location. Our approach to composing the music and visiting the locations evolved. It helped the whole process become a more fluid exchange of ideas and we repeated the process later while editing the photographs. The book ”Brutal Sheffield” provided a full stop for the creative process, finding that perfect balance between function and form.

Det går att köpa denna som LP skiva i en begränsad utgåva. Klicka på bilden nedan som är en bild på omslaget, du kommer då vidare till en sida med mer information och möjlighet att köpa den.Det går att köpa denna som LP skiva i en begränsad utgåva. På sidan går där även att lyssna på hela albumet, om du inte har tillgång till Spotify.

Lånad bild från skivomslaget.Klicka på bilden för att läsa mer, eller kanske handla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.