Kina ett sånt skithål – Kodak är numera helt uteslutet

Kodak är idag ägt av kineser, ett företag som genomgått flera kriser och rekonstruktioner. Kanske bör man inte koppla företag och tillverkare till stadsmakter och deras agerande. Det finns dock tydliga kopplingar och starka indicier på att allt i de stadsmakter som är rena diktaturer styrs av just diktaturens ledare. Nu när Kina verkligen visar sina rätta sida, förtryck, diktatur och vidrig syn på människovärden. Nu försöker Kina skriva om sin historia, riv allt som är negativt för staten Kina. River statueter, precis det som sker i Hong Kong. Annekterar länder som de anser är deras, att de sedan är på inköpsrundor över hela världen, att de har fingrar i alla syltburkar. Sånt får mig att helt dra mig bort från dessa märken. Att sedan Kodak successivt höjt sina priser, för att den senaste tiden höja rejält, det får mig att helt avstå från Kodak och alla deras produkter. Kina och allt det gör som jag kan undvika, det kommer jag att bojkotta helt. Att saker från Kina är så billiga, det har ju en enkel förklaring. Lönerna är ju otroligt låga för de som jobbar och tillverkar dessa saker.

Inte så svår att avstå Kodakt, det finns alternativ, frånsett färgfilm. Just där är alternativen väldigt få. Se mitt tidigare inlägg om det analoga fotograferandet och döden. Jag har redan bytt det mesta, dock inte just färgfilm för mellanformat.120 film som inte är Kodak, det är svårigheter. Hoppas det dyker upp bra alternativt. Jag tycker alla kan bojkotta Kina och allt från den skitdiktaturen. Då pengar styr allt och alla så kommer säkert det där tramspåståendet att vi påverkar innifrån, vilket exmepelvis Ericson, med flera säger. Vanligt bland politiker, de brukar kalla det för tyst diplomati. Idrottare säger ofta inte ens det, de säger att det inte är deras sak att ta ställning. Vems sak är det då att ta ställning? Jag gör det på detta viset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.