En fest, ett bröllop

Att gå på fest, det är kul. Att gå på bröllop, det är kul, bröllop, ja det är fest! Går dock inte så ofta på det, jag ser dock ofta bröllopstillställningar, då jag bor intill en kyrka. Att fotografera ett bröllop, det är något som jag aldrig gjort. Verkar ju förvisso vara en hel del pengar i det, men är det kul? Känns som ett sjukt ansvar med i min värld besynnerliga premisser? Bröllopsfotografi har blivit en stor sak för många, det är en genre av fotografi som kan sägas vara just det, i min värld inte så lockande. Att föreviga högtidliga tillställningar är inte något nytt, det har gjorts sedan fotografins begynnelse. Familjetillställningar, födelsedagar, dop, och just bröllop, där finns alltid någon med kamera. 

Jag blev med kort varsel tillfrågad om jag kunde ta lite bilder på en kompis bröllop. Första tanken var, NEJ, absolut inte. Det övergick sedan i en viss tvekan, det beror på. Sedan tänkte jag, OK, men då skall det vara bilder som är mer på mina villkor. Inte sådana där bilder med par i solnedgången som ser sådär sjukt lyckliga ut, kanske ett lite lite stelt leende, eller ett par som lite seriöst, men med någon märklig blick ser in i kameran. Inte sånt!  Det nu inte vad de ville ha heller, så jag sa att jag kunde ta lite bilder. 

Sagt och gjort, jag tog lite bilder och fick vara med på en kul fest! 

En fest är alltid en fest, ett bröllop, det är en fest

Blir det några mer bröllops fotograferingar? Vem vet vad framtiden har att erbjuda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.