William Eggleston

William Eggleston, en färgklick inom fotografin. En färgstark fotograf på många sätt. Hans färgbilder med det otroligt smakfulla och färgsprakande trycket var lite av lite banbrytande, men även hans personlighet, en person som är väldigt rätt fram.

Jag upptäckte hans bilder rätt sent, kikade tidigare i hans böcker och fann hans bilder ganska intetsägande. Det var mycket färger, men motiv som inte sa något till mig. För mig är han en fotograf som jag lärt mig uppskatta med tiden. Hans bilder är enkla, det är vardagliga saker som avbildas. Ibland känns hans bilder riggade, men jag vet faktiskt inte hur det står till med det.

Vid en intervju så fick han frågan vad han fotograferade.

”Jag är en demokratisk fotograf”, mer sa han inte. Inte vad för bilder han tagit, på vad, hur, när eller varför.

Han verkar inte vara en man som pratar i onödan.

Jag är glad att jag fortsatte kika i hans böcker, det är böcker som jag numera önskar jag ägde. De är numera ganska svåra att få tag på och går de att köpa så är de ofta dyra. Jag fortsätter min jakt på dessa böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.