En ny bok

Fick i veckan som gick hem en efterlängtad bok. The Photographer’s Master Printing Course, av Tim Rudman. En bok som gör att jag kan ta ett steg till i arbetet mot den färdiga bilden. Från att bilden tas, med någon slags kamera, den får ett råformat, antingen i digital form, eller på ett negativ. Det framkallas, behandlas och man får till slut en ”print”, i form av silver eller en utskrift. Där avslutas kedjan, den färdiga bilden är på plats.

I analogt fotograferande så är stegen lite fler och det är lättare att begå misstag som inte kan avhjälpas på vägen till den färdiga bilden. Exponering, framkallning av negativ (eller positiv för dia), kopiering, framkallning av kopia, färdig kopia. Kopieringen är en stor och viktig del i bildens framtoning. Det är där denna boken kommer att bidra och hjälpa mig, hoppas jag. Ser verkligen fram emot att få testa lite av det som beskrivs i boken. Från enkla saker som arkivering, kontaktkopior till lite mer avancerade saker som lith-kopiering och multiexponering.

Har legat och bläddrat i boken och den verkar och känns som den kan bidra på ett bra sätt. Ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i detta och jobba med att få fina, bättre kopior framöver. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.