Polaroid är kul!

Polaroid, eller kanske mer korrekt på svenska, direktfilm, det är kul. Hade det inte varit så himla dyrt, då hade jag bara fotograferat med det. Att få bilden i handen omedelbart är fantastiskt. Jag tror nog att de flesta håller med mig om det. Att få den fysiska bilden är något helt annat än att se det på en liten skärm, vilket är fallet med att ta bilderna på sin smartphone. Synd bara att Polaroid lagt ned större delar av sin produktion. Ersättaren, ersättarna, de är inte i närheten av samma kvalitet som Polaroid var. Detsamma gäller ju dessvärre även för Fuji och deras direktfilmer, de är nu nedlagda helt, förutom till deras egna kameror Instax. Dessa kameror är dock inte av någon högre kvalitet.

Nygammalt

Köpte precis nyligen en gammal Polaroid image system. En av Polaroids lite vidare bildformat, de är inte klassiska kvadratiska. Nej dessa är naturligt liggande bilder 9.5 x 7.3. cm. Ropade in kameran och först därefter kollade jag upp om det fanns film till den. Det gjorde det, som tur var. Jag visste ju sedan ifjol att dessa bilder, kameror och filmer var bra. Vad jag däremot inte visste var att Polaroid lagt ned sin tillverkning av just detta formatet under januari år, 2020. Så nesligt! Jag räknade kallt med att nu hade jag en smidig kamera för polaroid film. Det förbyttes snabbt mot känslan av att det skulle vara helt kört och att jag gjort en väldigt usel affär, men så var det inte. Kameran fungerar och film fanns att köpa. Om än bara så länge affärerna har det i lager.

Polaroid image system, även kallad spectre och polaroid 1200
Polaroid image system, en kamera med flera olika beteckningar men med samma filmformat.

Hade om det inte varit så himla dyrt köpte varsin kamera till barnen. Känslan att få sin bild direkt är obeskrivlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.