Mörkrummet del 2

Mörkrummet har nu varit på plats ett tag. Corona epidemin fick mig att efter 16 år på samma plats äntligen ta tag i det, mörkrummet är till slut på plats. Så illa som det låter är det inte, jag återgick ju inte till det analoga fotograferandet för mer än 6-7 år sedan och det är först de senare 2-3 åren som jag funderat på att start upp mörkrummet igen. Nu är det snubblande nära att vara klart.

I helgen, midsommarhelgen så köpte jag material för att bygga klart våtbänken och sköljen. Ja en skölj har jag, men en bättre skölj för baryt papper. En arkivskölj. Har annonserat på ett flertal ställen efter en skölj, ingen har nappat. Till slut tog jag det i egna händer och byggde mig en skölj. Har idag och ett par dagar tidigare målat både skölj och våtbänk. Efter lite googlande så kom jag fram till att expoxyfärg, eller vad det nu kallas för. Det är vilket fall en epoxybaserad färg, ofta använd som underlag för båtar. Vad kan vara mer passande än just färg, grundfärg för  båtar, de lever ju sitt liv i vatten och skall tåla en hel del tuffa tag.Torktiden är lång, en vecka, så jag får hålla till tåls ett tag till. Efter vad jag kunde läsa mig till så skall detta var tåligt och bra. 

Har inte velat sätta igång med att ta fram fiberbaserade kopior, inte så länge jag inte kunde skölja dem tillfredställande. Nu är det snart ett faktum att jag kan det, då är det bara att sätta igång. September är inte långt bort och då skall jag ha en mängd bilder klara att hänga på min utställning. Se mer om den längre fram. Har precis fått en laddning med papper som jag beställde, tänkte mig inte göra stå stora kopior, 20×25 eller så som största. eller om man föredrar tum, 8×10. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.