Analogt och enkelt

Anton Corbijn är och har varit en inspirationskälla för mig under en lång tid. Hans bilder, hans lite blygsamma sätt och hans sätt att jobba, allt detta tilltalar mig. Han beskriver så fint varför han jobbar som han gör. Analogt, med en minimal utrustning och snabbt. Se på intervjun nedan för att få en liten inblick i hans tankar.

 

Om jag skall gissa hur utvecklingen framöver ser ut så är jag rätt övertygad om att vi kommer att se mer av det analoga. Det är fler som återgår, och många unga som uppskattar det fina hantverket och känslan i att få jobba analogt. Det kommer dock att vara en marginalprodukt och aldrig bli vad det en gång var. 

Vi ser dock nu ett uppsving i försäljningen av film och andra saker som tillhör det analoga. Ett problem som dock kvarstår, det är kamerorna. Det tillverkas inte analoga kameror och det blir allt svårare att reparera de åldrande kamerorna, reservdelar är idag ett bekymmer. Vi får se hur det blir med det framöver. Det var lite därför jag skaffade en Nikon F6, en supermodern analog kamera, en kamera som fortfarande går att köpa ny.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.