Födelsedag och ettårs jubileum

20 maj är lite speciell, då har Laban sin födelsedag och Greta firar ett år med Laban. Laban, Gretas lilla ponny fyller i år 17 år. Greta firar på samma dag ett år med Laban. Greta har bakat och grejat med massa godsaker som hon tagit med till stallet. Jag följde med en tur på kvällen då de skrittade ut en kort runda i Björkensdal.

Det tog några dagar att få bilderna klara då filmen måste framkallas. Hade endast med en kamera med färgfilm (se tidigare inlägg). Jag följde vilket fall med Laban och Greta på en kort runda in i Björkensdal i den finna kvällen. Till en kör av Gransångare, Lövsångare, Gök, Svarthätta, Ringduva, med flera promenerade vi runt bland ekar och i en blommande hage. 

Laban och Greta på födelsedagen

Greta och Laban 20 maj, en dag att fira.

Både Greta och Laban verkligen mös i den fina kvällen. De har verkligen funnit varandra och är som två bra kompisar. Jag har för länge sedan kapitulerat och insett att tjejernas hästintresse är något som ger mycket tillbaka. 

De träffas varje dag och känner varandra väl. Undrar just hur många timmar som de träffas under ett år. Inom många idrotter eller för den delen andra intressen så tränar, övar man många timmar per år. Undrar dock vilket intresse som man varje dag lägger säkert 2-3 timmar. En stor del av tiden är rutin, göra rent i boxen, byta halm, fixa mat till kvällen och nästföljande dag, borsta och tvätta hästen, se så de mår bra. En massa jobb för att kanske rida 45 minuter. 

Laban är en ponny,  Greta växer och en dag kommer hon att växa ur Laban. Det är inte en dag att se fram emot, det blir svårt för Greta att leta efter en ny större häst och kommer det att bli lika bra som de haft det tillsammans? Laban är en fantastisk liten kompis. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.