Nytt nummer av Fokus Forskning, ”Det digitala samhället”

Idag publicerades senaste numret av Fokus Forskning.  Temat för numret är ”Det digitala samhället”. Ett spännande och tankeväckande nummer med innehåll som berör de flesta. Ett samhälle som å ena sidan vill integrera och förenkla, men samtidigt då även utestänger och komplicerar. 

Du kan läsa tidningen på denna länk

Stefan Larsson, forskare vid Lunds universitet

Stefan Larsson, forskare vid Lunds universitet

Det digitala samhället är på ett sätt som den industriella revolutionen på sin tid. Det är helt nya och banbrytande introduktioner, sätt att tänka och förhållningssätt till mycket. En artikel tar exempelvis upp svårigheten för äldre att anpassa sig i det moderna samhället. Blir det inte bättre med tiden frågar man sig i artikeln, nej det är inte så, det kommer nya saker som tar över och och återigen gör en anpassning svår för delar av samhället, vilket ofta är de äldre. 

En annan artikel handlar om den personliga integriteten. Hur vissa aktörer samlar information och vet otroligt mycket om användarna (Google, Facebook, m.f.l) , medan användarna i sin tur inte har en aning om vad informationen består av, hur den används eller förs vidare till okända. 

Deltag gärna på temaveckans program, här kan du även lösa pressklippet för evenemanget (Det digitala samhället).

Ha det fint, våren är på väg även om april inte visat sig vara en varm och skön månad hittills. ”Aprilväder”  är precis vad som gäller nu, ena minuten solsken, varmt, behagligt, nästa en kall vind och snö som yr i luften. Gransångare sjunger överallt, järnsparv och en kör av de olika trastarna möter en då man kliver ut genom dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.