Utflykt med Horizon 202

Horizon 202

Horizon 202, rysk panoramakamera.

Köpte i våras en panoramakamera, en Horizon 202, rysktillverkad och relativt simpel i sin konstruktion. En vanlig 35mm rulle med film blir 20-21 bilder. Kameran är i plast, men stommen är metall så den känns relativt robust, den är en panoramakamera av typen med roterande objektiv, alternativet och den andra typen är med vanlig fast lins och inte några rörliga delar. Optiken i kameran är helt OK så nedbländat blir bilderna skarpa.

Finns massor med roliga tänkbara foton för denna och jag har haft den med lite då och då, inbjuder verkligen till experimenterande. En film kan dock bli sittande i kameran ganska länge. Framkallade häromdagen en rulle och det var då bilder från ett par månader och några av bilderna finns nedan. Hade dessutom en rulle liggandes från tidigare i somras, är lite bekväm då jag framkallar och vill helst ha fler än en rulle åt gånge då jag skall framkalla.

Dessvärre så har jag inte någon bra scanner för att läsa in bilderna. Dessa är inscannade med en gammal scanner som köptes för 12-14 år sedan. Den har både låg upplösning och lite halvdassigt dynamiskt omfång, men det blir bilder och för vissa ändamål fungerar denna scanner helt OK.

Sandhammaren juni 2015

Sandhammaren juni 2015

Haväng augusti 2015

Haväng augusti 2015

Domkyrkan i Lund, augusti 2015

Domkyrkan i Lund, augusti 2015

Centralstationen i Lund, aug 2015

Centralstationen i Lund, aug 2015

Drottninggatan Stockholm augusti 2015

Drottninggatan Stockholm augusti 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.