Kåseberga och Österlen

Sommarlov och ledighet

En kortare utflykt till Kåseberga och Ale stenar i det fina sommarvädret men med riktigt stark vind. Då vi anlände på fm. så var det mängder av segelflygare utmed den dramatiska kusten väster om Kåseberga, men de droppade av en efter en då vinden tilltog alltmer in på dagen. Antalet turister tilltog däremot istället, Ale stenar är populärt.

Scan265-1

Den planerade turen till Sandhammaren blev inte av, tiden räckte inte till då vi skulle hem till hästarna. Vi hann med en korv med pommes i Kåseberga, silltallrik var inte uppskattat av barnen.

Scan267-1

Scan266-1

 

Fick nu möjlighet att prova min begagnade Horizon panorama kamera. Kul grej detta. Laddad med Ilford FP4+ så blir de så här. Tyvärr så klarade inte Nikon Coolscan V ED av att scanna in något annat än 24x36mm negativ, detta är 24x58mm vilket alltså inte går. Dessa bilder är scannade med en riktigt gammal scanner jag har HP S20, köpt den för säkert 15 år sedan, men den presterar helt OK, upplösningen är dock rätt dålig.

 

Horizon panoramakamera

Horizon panoramakamera

 

Scan274-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.