Skolavslutning

Skolavslutningar skall vara utomhus och i sommarsol, så är det. Igår fredag var jag på Gretas avslutning, den var utomhus i solsken, men den var på tok för lång.

 

Vissa tyckte inte att det var så kul att titta på avslutningen.

Vissa tyckte inte att det var så kul att titta på avslutningen.

Barnen sjöng fint, kanske lite många sånger, rektorn stod och malde på i en kvart, det var mer eller mindre omöjligt att höra vad hon sa, skolbarnen led i den gasande solen, det kunde med andra ord ha fått vara.

De stackars barnen satt i den gassande solen i närmre 1timma och en kvart, en halvtimma är nog. Barnen är tåliga och de var så nöjda att skolan var slut. Deras sånger var ackompanjerade av tornseglarnas svirrande och skri i skyn, ett storkpar seglade över skolan, kanske letade de efter barn att ta och leverera på annan ort?

I år var det befriande fritt från tidigare års  tugg om att ha en alternativ avslutning i kyrkan, skönt. De snaste åren har det varit ett hycklande om att barnen skulle få en riktig avslutning i kyrkan, det var mest några föräldrar som ville det, ett sätt att smyga in lite religiöst trams i en annars fin avslutning som skall vara utomhus i den vackra svenska sommaren.

Nu har dessa glada tjejer ett sommarlov framför sig.

Nu har dessa glada tjejer ett sommarlov framför sig.

 

DSC_4549-12062015-121

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.