Upptäcker skåne

I och med återfallet till att fotografera med film och framför allt då mellanformat med Hasselbladaren så är landskapsfotografering kul igen. Det är svårt!

Hamlad pilallé Igelösa, skåne
Ofta blir man besviken med resultatet när man sitter hemma för att ta fram någon bild, så där såg det inte alls ut. Platta och tråkiga bilder är ofta resultatet av trampande runt för att få bilder. Det är nu vilket fall dubbelt spännande då man dels inte ser resultat förrän filmen är framkallad och eventuellt inskannad.
Jag har dock upptäckt Michael Kenna och hans avskalade och fina bilder. Har då fått lite nytt sätt att se på landskapsfotograferande, dels så ser jag numera bilder då jag åker genom landskapet, dels så fotograferar jag numera endast kväll eller tidig morgon, eller tom. i rejält mörker.

Tidigare så var dia ofta laddat i kameran, nu är det uteslutande S/V film av olika slag.

En km lång pil-allé Igelösa, skåne

Pilallé Igelösa, skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.