Mirakel – eller bara en chimär

Har tidigare skrivit om problem med färgfilm, i synnerhet till 120-format. Senast för någon vecka sedan, Analog fotografi – på en knivsegg Vet inte om jag blivit hörd i min klagosång? Hur som helst så dök det under gårdagen upp notiser om en ny färgfilm för just 120 format. En nygammal film, Kodak Gold 200 för 120 format. Efterlängtat, verkligen! Men om jag skall vara lite negativt trots detta, hade hellre sett att Fuji återupptog sin produktion av färgfilm. 

Det positiva är att priset är 25% under Portra, hade nog gärna sett att det var samma skillnad som för 35mm, där prisskillnaden är betydligt större än 25%, i övrigt så är det inte något nytt under solen, tror jag. Får väl prova den och se när den går att köpa i handeln.

 

Edit (24 mars 2022):

Sedan jag publicerade denna text har nu filmen dykt upp på affärernas sidor och i prislistorna. Måste nog säga att jag blev besviken, priset är inte några 25% under Portra, faktum är att det är högre än Portra på några sidor och prisskillnaden är betydligt mindre än den utlovade 25%. Förblir det så har jag svårt att motivera mig att köpa Kodak Gold 200. Ektar och Portra är riktigt bra filmer som kanske betingar ett något högre pris, men öven en högre kvalitet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.