Flugfällan

När jag växte upp så hade först farmor och farfar, sedan mina kusiner som tog över gården, flugfällor! Flugfällan är en klibbig rulle som man hänger upp där flugorna fastnar när de landar. Jag var fascinerad av dessa när jag var liten. Senast jag såg dessa var på fågelstationerna som jag jobbat på under många somrar under 80-talet. Rätt effektiva, men samtidigt läskiga anordningar.

Flugor har denna sommar varit en källa till irritation, de har varit fler än tidigare år och de är ettriga. Om det har med sommarens ihållande värme att göra vet jag inte, dock ganska sannolikt.

Då jag var på Granngården för att handla lite annat så stod en person framför mig i kön och där på disken kunde jag skymta något som fick mig att minnas tillbaka, lite till barndomen. Hon köpte en ask med flugfångare, jag kände omedelbart att detta är lösningen på flugproblemet hemma, jag måste ha en ask. Köpte en ask med sex rullar.

Hemma rullade jag ut och hängde upp en klibbig sak i vardagsrummet och en i köket. De gör det de skall, flugorna fastnar och blir sittande där. Det är dock vissa individer som gäckar och tär på ens tålamod, de far runt och helst där man sitter, de landar inte heller på det klibbiga pappret. De verkar nästa undvika det medvetet, som om de anade att det inte är så bra för dem. 

Nåväl, efter någon vecka så sitter det ett 15-tal flugor, bokstavligt talat i smeten. Lite lugnare runt köksbordet. Sommaren rullar dock på vidare, men en oförtruten sommarvärme, regnet lyser med sin frånvaro. Flugorna fylls på, men många hamnar nu i klistret då de besöker vårt kök och vardagsrum.

Ha en fortsatt fin sommar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.