Glada överraskningar – Majfisk i juni

Som mångsysslare så är veckorna sällan långtråkiga. Idag då jag satt och kikade på uppvandrande fisk (vilket är en del av mitt jobb) som passerar fiskräknaren i Herting- Ätran var det som vanligt, Lax, lax, en lax till, å en lax till, lax, la… vänta nu vad märklig stjärten såg ut på den där laxen. Backade då ett steg och granskade filmen en gång till. Begrep inte vad jag sett. En rätt märklig fisk som påminner om strömming, löja, eller något sådant, kraftigare och framför allt var den ju rätt stor. 

Majfisk

Majfisk som passerar fiskräknaren vid Herting i Ätran.

Fantastiskt, det var en Majfisk (Alosa alosa), faktum är att det är rätt unikt. Så visst är det Majfisk i juni! 

Läs själva! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.