Don McCullin, världen behöver mer av sådana som han

Don McCullin, en beundransvärd man, . Han Fyller i år 82 år och är fortfarande aktiv.  Hans skildringar av mänsklighetens riktigt vidriga sidor, de är gripande. Han diskuterar svårigheten i att skildra, dokumentera eller ingripa, svårigheter då han skildrar krig, konflikter, ren misär och svält. Don McCullin är en fotograf, fotojournalist, en person av den gamla skolan. Många idag har åsikter, men det han gör/gjorde är något helt annat.

 

 

Se dokumentären, den är sevärd och skrämmande. Hans bilder är i många fall vackra, fina, samtidigt som de skildrar hemskheter, riktigt vidriga saker. Hans syn på saker är något som säkert många även idag har, det når dock inte ut på samma sätt, det drunknar i det massiva mediabruset. Vi hör inte detta, vi behöver höra detta.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.