Mer aktuell nu än på mycket länge

Foto: Elliott Erwitt, Nixon som pekar finger åt Chrusjtjov.

Jag gillar verkligen Elliott Erwitt, både som fotograf och  hans inställning till mycket i livet. Han är en sann humanist och människovän. I en intervju så uttalade han sitt missnöje med just Nixon, som han ansåg vara en riktig buffel. Bilden ovan är från ett möte Nixon och Chrusjtjov hade i Moskva, en helt fantastiskt bild, där intrycket är att Nixon tillrättavisar Chrusitjov.

Bilden har nu aktualiserats återigen, men med utbytta personer på bilden. Putin skulle behöva sig en åthutning, vem som skulle göra det inom NATO är kanske inte så viktigt. Turkiet har kanske ofrivilligt tagit på sig det, i och med nedskjutningen av det ryska stridsplanet, vad som sedan är rätt och fel vad gäller Turkiets nedskjutning verkar ju synnerligen osäkert. Vilket även hela den ryska insatsen i Syrien speglar, inget vet syftet och omfattning av Rysslands medverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.