Första fälttävlan

Greta med med sin nya kompis, hästen ”Olle” var i veckan på träning för att under lördagen rida i Sugar cup. De gjorde fantastiskt bra ifrån sig, Greta lite ovan med denna typ av ridning och hästen har i princip in tränat någon hoppning i större utsträckning och ännu mindre fältritt.

De klarade banan galant, visst det var lite vägran på några hinder men de var väldigt duktiga.

DSC_5045-16052015-108
På bilderna nedan ser det ut som om de inte gjort annat än tränat hoppning.  Vattenhindret ville dock inte ”Olle” igenom, inte i djupaste partiet i vart fall, vilket ju kan tyckas vara klokt, de hölls is i kanten och tassade lite försiktigt förbi precis i kanten på vattnet.

Ponnyhoppningen ser betydligt beskedligare ut då man kikar på hindren. Hindren för högsta klasserna är ibland helt galna. Pratade med Ted Velander som är den tillsammans med Pernilla, hans fru sådde fröt och skapade denna Sugar cup. Han berättade lite om regelverk och hur fälttävlan fungerar. Det var tydligen ett nytt regelverk på gång för att bättra på säkerheten för både ryttare och häst. Det är trots allt allvarliga olyckor varje år.

 

DSC_4997-16052015-108

DSC_5005-16052015-108-2

 

Filippa tillsammans Greta och "Olle" innan hon skall starta sin runda.

Filippa tillsammans Greta och ”Olle” innan hon skall starta sin runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.