Tomt på Stora gråbrödersgatan

Passerade ner på Stora Gråbrödersgatan häromdagen och såg då att Lengertz antikvariat nu var helt utrymt. En epok går nu definitivt i graven, jag skrev tidigare i vintras om Lengertz antikvariat, i och med Kjell-Åke Askagårdens dödsfall.

Lengertz antikvariat är nu helt borta, skylten är nedplockad och borta. Gatan känns lite tom!

Lengertz antikvariat är nu helt borta, kunde konstatera att skylten nu definitivt är nedplockad och borta. Gatan känns nu lite tom! Det är trots bortfallet antikvariattätaste gatan i Lund med 2 st kvar.

Pratade om antikvariat överlag härom dagen och de blir dessvärre allt färre. Jag uppskattar inte på samma sätt att läsa en bok på en läsplatta eller att bläddra bland bilder eller i konst-, fotoböcker på en läsplatta. Ordet ”kaffebordsbok” får en lite annorlunda innebörd!

Får vara glad för den tid som antikvariatet fanns. Kan dessvärre inte finna bilderna jag tagit på skylten över entrén, det var en klassisk fin skylt som även dessa blir alltmer sällsynta med alla moderna skyltar som har upplyst text mm. Låter nu som en gammal bitter gubbe, men det skiter jag i. Gammalt kan vara bättre!

Kjell-Åke Askagården, Lengertz

Kjell-Åke Askagården, Lengertz antikvariat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.