Lite av sorgens dag

Att ha katt, hund, eller någon annan form av husdjur är att bjuda in familjemedlem. Djuren blir som en medlem av familjen och får sina privilegier. Vi har katter hemma hos oss och de har kommit och gått lite. Lilo vår honkant är gammal och har varit med länge nu. Hon har blivit allt sämre och är nu ganska vissen. Vi har varit medvetna om att hon kanske inte blir så mycket äldre, hon är nu dryga 16 år. Hon har aldrig varit sjuk, inte ens skadad så att hon behövt vård hos veterinären. Trots det har har hon sina blessyrer, bland annat är hennes ena öra kluvet, det var en aggressiv hankat som orsakade det. Hon har fått kattungar, vilket givetvis sätter sina spår.

Hon har annars levet ett ganska lugnt liv, hållit sig i och omkring tomten, en rätt dålig jägare.Något jag inte har något emot. Idag tvingades vi åka till veterinären med henne, hon mår inte bra. Veterinären kunde bekräfta vad vi var oroliga för, det var kanske rent av värre än vad vi anade. 

Nu får hon lite smärtstillande medicin och vilar, hon blir nog inte bättre, är man så gammal så blir man inte frisk. Hon tassar nu tyst runt i huset och vill helst vara där alla andra är. Så får det vara. Glad så länge hon är med oss.

Lilo inlindad i en filt. 16 november 2021

 

Ett svar på ”Lite av sorgens dag

  1. Det blev inte så länge till som Lilo fick vara med oss. Hon somnade in några dagar senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.