Workshop – gör din egen bok

För ett par veckor sedan deltog jag i en workshop, anordnad av Landskrona bibliotek/museum. Olle Essvik från HDK/Valand höll i det hela och undervisade i det fina hantverket att göra en bok. Tanken var att lära ut hur man på enkelt och billigt sätt skulle kunna göra sin egna bok. Kanske en fotobok, men processen och metoden är generell så innehållet är inte väsentligt för själva tillverkningen.

Egentillverkade böcker

Små, enkla böcker från workshopen, gör din egen fotobok.

En verkligen kul och inspirerande workshop, allt var dock inte nytt. Det är nog många av oss som gjort vår egen bok i skolan under bildlektionerna.  Här fick vi hur som helst lära oss en mängd olika metoder för att sätta samman en bok. 

Jag har själv under flera år närt tanken på att skapa mig åtminstone en, kanske rent av fler böcker. Workshopen fick mig att inse att det inte behöver vara ett så stort projekt, vilket tidigare fått mig att inte riktigt ta tag i det. Idag är digitaltryck, ja rent av laserutskrifter av så pass hög kvalitet att det fungerar att gör en bok på. Offsettryck är inte längre krav för hög kvalitet. Just offsettryck är och har varit en dyr metod, ger väldigt  fint resultat, men till ett högt pris.

Nu är det bara att sätta igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.