Badplatsen någonstans i Sverige

Bakom badplatsens  glättiga fasad döljer sig ett slitet innankrom. Bassängens kakel har spruckit och ligger löst utspritt. Barnens fontän står där och tittar lite förvånat. Vad sker då dörrarna stängs, säsongen är över? Vattnet tappas ur och gästerna har gått i ide. Den lilla grodan simmar runt i det lortiga vattnet som precis täcker botten.  

Vintern som inte för med sig snö, lägger ett fuktigt lock över allt. Sommarens liv är nu ersatt med mesarnas diskreta lockläten. Ett meståg sveper fram i träden i jakten på småkryp. Nattbadarna har dragit vidare och fokuserar på andra saker.

En ny sommar är dock i antågande. Spår av människor kan ses, någon är här på dagarna, bassängerna tvättas rena. Grindarna slår upp och motionssimmare kommer för att simma sina två km. De små barnen skall lära sig simma på simskolan. Badplatsen lever upp igen. Barnens fontän fortsätter att titta förvånat, men nu livligt sprutande vatten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.